Anatomi

\\      DATE: 2014-10-25  ♥  TIME: 13:48:10    -   KOMMENTERA      //
 
 
 Två intensiva veckor med anatomin är nu förbi. Äntligen lite tid att hinna andas och umgås med människor istället för anatomiboken. Igår hade vi en dugga, dvs en mindre tenta, om cellen, nervsystemet, vävnader, respirationssystemet och cirkulationssystemet. Nervöst var bara förnamnet! Drömde mardrömmar om hur dåligt provet skulle gå natten innan. Men trots mardrömmar och nervositet duggan gick bra, och jag vet redan nu att JAG KLARADE DET! Så himla go känsla! 
 
I måndags åkte jag upp till Uppsala för att delta på en del obligatoriska moment som ingår i kursen. På tisdagen fick vi se på en riktig obduktion och på eftermiddagen fick vi dissekera grishjärtan, testa EKG och blodtryck. Och på onsdagen hade vi basgruppsträff och gick igenom frågor inom anatomin. Sen bar det hem till lilla Gotland igen. 

En dag på KTC

\\      DATE: 2014-10-10  ♥  TIME: 22:12:16    -   KOMMENTERA      //
 
I torsdags hade vi vår första dag på KTC (=kliniskt träningscenter). Vi fick träna på hjärt- och lungräddning, blodtryck, venprov och injektioner. Väldigt kul! Genom mitt tidigare arbete i hemsjukvården har jag tagit blodtryck och venprover, men att få testa på att ge injektioner var nytt för mig. Vi fick självklart inte ge varandra injektioner utan fick först prova på en svamp och sedan på en låtsasrumpa. Roligt att få träna på praktiska moment och vila hjärnan ifrån all teori. 

Måndagsmorgon

\\      DATE: 2014-10-06  ♥  TIME: 10:00:00    -   KOMMENTERA      //
 
Tips tips tips! The Script har släppt nytt album, så in och lyssna. 
 
Måndagsmorgon och allt vad det nu innebär. 
Har gjort ett mindre prov i läkemedelsräkning nu på morgonen. Allt skulle ske via studentportalen på datorn, så fick mer eller mindre panik när internet inte fungerade när jag vaknade. Men det löste sig tack och lov. 
Jag tyckte att provet gick bra. Det var fem frågor man skulle svara på och man behöver ha alla rätt för att bli godkänd. På torsdag publiceras resultatet. Håll tummarna för mig!


RSS 2.0