Hej hopp!

\\      DATE: 2015-02-23  ♥  TIME: 19:02:49    -   KOMMENTERA      //
 
Nu är den första perioden av praktiken slut och jag är åter i skolan. Idag hade vi föreläsning om litteraturstudie, kvantitativ metod och kvalitativ metod. Inte mitt favoritämne direkt. 
 
Vad händer annars i mitt lilla liv då? Jo, jag väntar på att köttfärsen ska tina och skriver finliret på en uppgift som ska lämnas in ikväll. Nästa vecka ska jag gå introduktion för extrajobb som undersköterska på sjukhuset. Pirrigt, läskigt, spännande, nervöst, ja allt på samma gång! Tänken är att extrajobbet ska ge mig ett bra sommarjobb i sommar. Håll tummarna för mig
 

Uppdatering ifrån VFUn

\\      DATE: 2015-02-13  ♥  TIME: 10:24:27    -   KOMMENTERA      //
Hej på er! 
Idag är jag ledig ifrån praktiken vilket innebär självstudier på hemmaplan. Har en samtalsuppgift som är kopplad till VFUn som jag tänkte försöka bli klar med idag. Sen har jag ett seminarium i basal omvårdnad som jag måste svara på massor av frågor till. 
 
Jag är på ett privat äldreboende och får gå med både sjuksköterska och undersköterska. Mestadels går jag med sjuksköterskan vilket är intressant. Men tyvärr så finns det inte så mycket nytt att se då jag har erfarenhet från yrket (undersköterska) sedan tidigare, men jag försöker att göra det bästa av situationen ändå. Mina två handledare är iallafall jättebra och försöker hitta på så mycket som möjligt till mig och min klasskompis att göra. 
Ju längre tid jag kommer att vara på äldreboendet desto mer kommer jag med all sannolikhet att få göra. Har praktik i totalt sex veckor uppdelat i två omgångar. Så jag har snart gjort två veckor av min första tre veckors VFU-period. 
 
Vad får jag göra på min praktik (hittills)?
» Kontrollera och dela ut läkemedel till de boende
» Ta kapillära prover; Hb och glukos
» Antecka omvårdnadsstatus
» Utföra omvårdnad och hjälpa till på avdelningen
» Lyssna på rapport mellan sjuksköterska - sjuksköterska, samt sjuksköterska - läkare. 
» Gå igenom olika riskbedömningar t.ex. risk för trycksår
» Med mera (har säkert glömt något) 
 

Första VFU-dagen

\\      DATE: 2015-02-02  ♥  TIME: 22:19:38    -   KOMMENTERA      //


Idag hade jag min första VFU-dag i äldreomsorgen. Jag är på ett privat äldreboende och ska vara där totalt sex veckor uppdelat i två omgånger. VFUn innehåller en del "grundläggande omvårdnad" så jag kommer att få tillbringa en del tid på avdelningen med undersköterskorna/boendeassistenterna för att få in den biten. Men jag ska givetvis också få gå med sjuksköterskan. Det är det jag ser fram emot mest! Vill få se och lära mig massor av nya saker. 
 
Gick ett dagpass idag och fick mest hänga på personalen på avdelningen för att få en förståelse för rutinerna. Jag tycker att det är lite jobbigt att bara få stå och se på när jag har jobbat med detta förut (vill hjälpa till). Tror att det är det gamla arbetstänket som sitter i efter min tid i äldreomsorgens vikariepool. Då fick man bara hoppa in och arbeta även om man aldrig hade satt sin fot på avdelningen innan. 
 
Nu verkar John Blund vara på ingående. God natt! 


RSS 2.0