Bananpannkakor

\\      DATE: 2012-06-29  ♥  TIME: 14:26:24    -   KOMMENTERA      //
 
Idag provade jag på de kända bananpannkakorna. De var mycket goda ihop med färska jordgubbar och keso. Snabbt, enkelt och nyttig. Kommer definitivt äta dessa igen. De var rätt svåra att vända i stekpannan, så mitt tips att att hälla i små "pölar" så att det blir lättare att vända.
 
Recept Bananpannkakor 1-2 personer
- 1 stor banan
- 3 ägg
- 1-2 tsk vanillin socker
Mixa banan, ägg och vanillin socker tillsammans. Stek i smör, margarin eller ex. kokosolja. Ät tillsammans med keso, kesella och/eller bär. Smaklig måltid!
 

Olivolja

\\      DATE: 2012-06-29  ♥  TIME: 01:25:17    -   KOMMENTERA      //
Bilden hittade jag här.

Olivolja, oljan du kan använda till hur många saker som helst. Använd den i matlagningen, som sminkborttagningsmedel, ansiktsrengöring, ansiktskräm, "raklödder", i håret, på kroppen osv osv. Ni just nu. Men sanningen är den att fett löser fett så olivoljan funkar super att använda i ansiktet, på kroppen. Jag som har fet hy var först väldigt tveksam, ville ju inte direkt få ännu fetare och finnigare hy. Men fet hy är egentligen bara en väldigt torr hud, som producerar mer och mer sebum (=hudens egna olja) för att återfukta den torra huden. Olivoljan är antiinflammatorisk och antiseptisk, vilket är bra om man har problemhy.
 
Så jag bestämde mig för att prova. Jag började med att ta olivolja på en bomullspad och tvätta bort mascara för att sen rengöra med min dåvarande ansiktsrengöring. Det första jag lade märke till var att jag inte alls blev lika torr runt ögonen som jag varit innan. Rengjorde och smörjade med mina "vanliga" produkter. Nästa steg för mig blev att tvätta hela ansiktet med olivolja utan att tvätta med ansiktsrengöringen efter. I början kände jag mig väldigt fet och lite kladdig, men jag bestämde mig för att inte ge upp och fortsätta. Nu ungefär två veckor senare har den feta och kladdiga känslan försvunnit och jag känner mig skönt återfuktad. Min hy är inte längre lika fet, och jag ser framemot vad oljan kommer att göra med min hud efter en längre tids användning. Nu använder jag olivoljan till både rengöring och återfuktning, enkelt och framförallt billigt!
 
Här nedan visar Emma Granath hur man gör när man tvättar ansiktet med olivolja. Istället för "tvättsvamparna" som hon använder, använder jag tvättlappar. Men jag kommer nog att köpa svampar snart eftersom tvättlapparna kan vara lite tuffa mot min känsliga hud.
Om du blir sugen på att testa rekommenderar jag att du köper en Ekologisk Extra Virgin Olivolja. Jag använder ICA ECO extra virgin olivolja.
Fråga gärna om något verkade oklart!
 
 

Grillmys

\\      DATE: 2012-06-28  ♥  TIME: 23:25:11    -   KOMMENTERA      //














Har haft en himla bra dag. Vaknat av mig själv, njutit i solen, badat och grillat med familjen vid havet på kvällen. Dagar som dessa är verkligen sommar för mig.

Sommar i P1

\\      DATE: 2012-06-27  ♥  TIME: 22:17:19    -   KOMMENTERA      //
Bilderna är från Sveriges Radio
 
Podcasts är något jag verkligen vill tycka om att lyssna på. Har laddat ner poddar från de populäraste personerna, men inte funnit någon jag helt fastnat för. Tills nu. Läste på Twitter att några tyckte att Anja Pärson hade pratat jättebra i sitt sommarprat. Efter lite sökande hittade jag klippet och laddade ner det till min telefon. Pluggade in hörlurarna och tryckte på play. I femtiofyra minuter satt jag och njöt i en solstol, försvann mig bort till Anjas värld. Hon pratade så ärligt och så fint om kärleken, sin skidåkning och livet.
 
Jag tycker att ni ska ladda ner och lyssna på Anjas sommarprat, men även David Hellenius och Gina Dirawi som jag lyssnade på i kväll. Klicka här för komma till Sommar i P1's sida, där kan ni bläddra runt lite och även hitta klipp från tidigare sommarpratare, ex Gina Dirawi som pratade förra året. Anja Pärson och David Hellenius är några av årets sommarpratare. Har ni problem med att hitta något klipp, säg till så hjälper jag er.
 

Dikesfotografering

\\      DATE: 2012-06-26  ♥  TIME: 21:55:43    -   KOMMENTERA      //


 

Natural beauty

\\      DATE: 2012-06-26  ♥  TIME: 21:41:00    -   KOMMENTERA      //
 
 
Den senaste tiden har jag blivit mer och mer intresserad av vad som finns i mina skönhetsprodukter. Hade en kort period för ungefär ett år sedan då jag skrev ett arbete på naturkunskapen om detta. Men pga. lathet fortsatte jag med "vanliga" produkter och förnekade att det var farliga kemikalier jag smörjade kroppen med.
 
Men nu får det vara nog, jag har redan börjat byta ut många av mina giftbomber mot naturliga och ekologiska alternativ. Tänkte att ni skulle få följa med på resan mot en naturligare vardag, ett renare liv.
 
Om ni tittar i min sidmeny har jag lagt till massor av nya kategorier, redo för att fyllas med nya intressanta inlägg!

Festligheter

\\      DATE: 2012-06-25  ♥  TIME: 23:09:00    -   KOMMENTERA      //






 
Några bilder från en trevlig kväll med härliga brudar.

Frida Amundsen - You Are Not Alone

\\      DATE: 2012-06-24  ♥  TIME: 19:49:25    -   KOMMENTERA      //
 
 
En sådan underbart fint låt som jag hittade igår. Kan inte sluta lyssna.
Länk till låten på Spotify 

Promenad i vackert kvällsljus

\\      DATE: 2012-06-19  ♥  TIME: 22:03:34    -   KOMMENTERA      //







För att samla mina tankar satte jag igång lugn musik, hämtade kameran och gick ut på en liten promenad. Gick kanske inte så långt, men var ute en god stund. Skönt med lite frisk luft i kroppen och knoppen.
 
Annars har jag jobbat 7-11. Kort pass, hinner knappt börja innan man slutar för dagen. Men ibland kan sådana pass också vara sköna. Imorgon hoppas jag på fint väder då jag är ledig. Trevlig kväll!

Gofrulle

\\      DATE: 2012-06-14  ♥  TIME: 11:07:42    -   KOMMENTERA      //



Började min dag med en riktigt god frukost. Frukost är ju så gott gott gott! Jag tycker om att göra frukost när man har tid, så kan man få den lite extra god. Tips: Rosta knäckemackorna en kort stund i brödrosten för att få de extra krispiga. På med pålägg och njuuuut!

Studenten 2012

\\      DATE: 2012-06-12  ♥  TIME: 22:15:05    -   KOMMENTERA      //








Har tittat igenom bilderna jag tagit på årets studenter och minns tillbaka på mig egen. Så. Sjukt. Bra. Dag.

Tummen upp

\\      DATE: 2012-06-11  ♥  TIME: 20:36:44    -   KOMMENTERA      //


Måste få hissa, rosa och gilla att blogg.se har uppdaterat sig. Massor av nya funktioner som jag väntat på, kommer att bli så roligt att blogga nu. Collaget ovan har jag gjort i Remby, en ny funktion där man kan fixa med bilder. Jättebra då man inte alltid har tillgång till ex. Photoshop.
Nu: Sverige-Ukraina

Två bilder från balen

\\      DATE: 2012-06-07  ♥  TIME: 20:20:00    -   KOMMENTERA      //
 
 

Studentbal 2012

\\      DATE: 2012-06-05  ♥  TIME: 23:01:00    -   KOMMENTERA      //

 


Sitter och redigerar lite bilder sen studentbalen i söndags. Det går inte riktigt som jag vill ikväll men här är en bild på en barndomskamrat till mig som jag blev nöjd med. Tyckte att den var fin i både färg och svartvit, vad tycker ni?

Söndagstankar

\\      DATE: 2012-06-03  ♥  TIME: 20:30:16    -   KOMMENTERA      //

 

Sitter på mitt rum och tänker. Mitt brännsår värker och bultar, så har ringt till jobbet och sagt att jag inte kan jobba heldag imorgon. Brände mig på kokande tévatten i onsdags, och dum som jag var spolade jag inte tillräckligt länge med kallt vatten. En stor brännblåsa var ett faktum, och nu väntar en låååång läkningsprocess.

 

Nu väntar en dusch och sen ska jag kika på finalen av Big Brother. Har inte bestämt mig för om jag hejar på Hanna J eller Amandus än. Men må bäste man eller kvinna vinna!



RSS 2.0